כולנו מכירים את זה. הרגע הזה שמתקשר אליכם לקוח והייתה שיחה מלא בכל טוב ויצאתם לדרך. מהרגע שהעסקה בוצעה אתם מוצאים את עצמכם במבול של שיחות, וואצאפ, מיילים שאלות וכל פניה אחרת.


כך תדעו אם הלקוח הוא סאקר (גזלן זמן) וכדאי לכם לפטר אותו:

  1. מטיל ספק  כל דבר הוא שואל אתכם ממקום של חוסר אמון. אם הוא בחר בכם ולא בטוח בבחירה שלו אז מי שיעמוד במבחני מאמץ והוכחה עצמית היא אתם. כל הזמן תמצאו את עצמכם מסבירים למה התכוונתם ולמה.
  2. חסר ביטחון הלקוח מעלה כל הזמן התנגדויות. כנראה שזה יושב לו על המקום הפנימי שלו שלא בטוח בבחירה ומחפש כל הזמן הוכחות והצדקות לבחירה שלו, רק מה הבעיה? הוא לא מחפש את זה בעצמו הוא רוצה לקבל את התשובות מכם. ואם משהו לא יסתדר לו בתשובה אז הוא ימשיך ללחוץ.
  3. לוקח הכל מובן מאליו הלקוח אף פעם לא מרוצה. מכירים את אלה שלא משנה כמה אתם משקיעים בהם תמיד יש משהו שלא עובד להם ולא טוב להם?
    הבעיה היא שגם אם תתנו אקסטרה שסביר להניח שיקרה בהתחלה כשאתם לא יודעים
    למה הוא לא מרוצה, אתם פשוט תשקיעו מאמץ רב מידי בשביל לרצות אותו אך הוא לא יעריך.
  4.  זולל זמן  אתם מוצאים את עצמכם מתעסקים כל הזמן באותו לקוח, אתם נגשים לבצע עבודה מסוימת, ופתאום מקבלים הודעה בוואטאפ, בקשה מהלקוח, אחרי במסנגר בפייסבוק, במקביל במייל ואח"כ שיחה נכנסת. הלקוח מציף אתכם בהמון הודעות מיילים וחייב לקבל תשובות כאן ועכשיו, הדבר הזה גורם לכם לירידה בתפוקה שלכם וביטול משימות כדי לכבות את האש שפרצה, מה שגורם לירידה בתפוקה וביעילות  = פוגע ביצירת הכנסה חדשה.
    10 דק בכל יום זה פחות שיחה/ מייל ללקוח חדש או להעמקת פעילות כלומר
    דבר היכול לעלות לכם באלפי ש"ח.
  5. מוצץ אנרגיה  אתם מרגישים עייפים כל פעם שאתם מדברים עם הלקוח הזה. הוא פשוט סוחט מכם את כל האנרגיות.  אתם חשים צורך עז לנוח ואין לכם כוח לדבר עם אף אחד אחרי. חצי יום מנוחה = פחות שיחות ללקוחות חדשים או העמקת פעילות = פחות כסף שיכול להיכנס = אלפי ש"ח בשנה של הפסד.

המסקנה: לא כל אחד צריך להיות לקוח 

כלומר המסקנה ברורה – תלמדו להציב גבולות, להקדיש זמן ספציפי לטיפול, ולפעמים כן גם לפטר לקוח.

לקהילת הפייסבוק שלנו

לפניות בווצאפ: 0545305172

להצטרפות לניוזלטר 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *